De warmste Bruegeldag

Ten voordele van ALS Liga

Omdat we dit jaar het leven en de tijd van Pieter Bruegel vieren naar aanleiding van de 450e verjaardag van zijn dood vonden wij dit als kunstkring de perfecte rode draad voor onze actie: ‘De Warmste Bruegeldag’.

Van 11u30 tot 14u00 uur en van 16u00 uur tot 18u00 uur kan je aanschuiven aan het Bruegelbuffet. Tomatensoep met balletjes, zwarte pens met appelmoes, frikadellen met krieken, Bruegelbrood en natuurlijk mogen rijstpap en taart niet ontbreken.

Doorlopend zijn er Bruegelspelen (volksspelen, fotozoektocht ... )

Allen welkom in Zaal STEAM-basisschool curieuzeneuzen

Waarom dit goed doel?

Door nauwe contacten met mensen van de ALS Liga besloot KuBa (Kunstkring Balen), sinds enkele jaren reeds, acties te organiseren voor hen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel