De Warmste Broodpudding

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Ik heb een oproep gedaan in de klas om oud brood te verzamelen en eieren mee te brengen als je zelf kippen hebt. Daar maken we dan regelmatig broodpudding mee (met suiker, room, vanillepoeder en rozijnen). Die verkopen we van deur tot deur, via familie en klasgenootjes en via Facebook.

Waarom dit goed doel?

Ik kies de MS-Liga Vlaanderen als goed doel omdat mijn tante Nancy al vele jaren MS heeft.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel