De Warmste Broederschool Week

Ten voordele van ALS Liga

We verkochten warme broederschooltruien, warme choco en warme wafels voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Als Broederschool hebben we meer dan enkel een hart voor de school en de leerlingen. Elk jaar organiseren we vanuit de leerlingenraad meerdere acties voor het goede doel. We kregen nieuws dat 1 van onze leerlingen deze ziekte van dichtbij kent. Daarom hebben we alles op alles gezet om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar de ziekte. We verkochten warme broederschooltruien, warme choco en warme wafels om ze een warm hart onder de riem te steken. Team leerlingenraad Broederschool Roeselare

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel