"De warmste brief"

Ten voordele van Amfora

"De warmste brief" richt je aan een persoon die je nauw aan het hart ligt, of die je heel dankbaar bent, of iemand die ziek is en een oppepper kan gebruiken,… Zoveel gelegenheden om iemand aan te schrijven...!

De brief mag maximum 10 zinnen lang zijn of maximum 750 tekens, inclusief spaties.
Via e-mail bezorg je de brief aan mieke.marissen@gmail.com
De briefschrijver stort €12,00 om de actie te steunen
Het volledige bedrag gaat integraal naar het goede doel vzw Amfora.

Kalligrafen zijn bereid jouw brief kalligrafisch of typografisch te verwerken en te zorgen voor de verzending naar de bestemmeling van de brief.
Zij dragen hun steentje bij aan de actie door gratis hun diensten te verlenen en eren jouw “speciaal” iemand met een unieke brief!

De actie wordt bekend gemaakt via Facebook, via de deelnemende kalligrafen, via mond-aan-mond-reclame… en loopt tot 26/12/2019, zodat alle gekalligrafeerde brieven op hun bestemming toekomen voor nieuwjaar.

Waarom dit goed doel?

Ik ben dit unieke concept al jarenlang enorm genegen. Het geeft palliatieve patiënten een spreekbuis om iets tastbaars na te laten aan hun geliefden. Zelf kalligraaf zijnde hou ik van de prachtige manier waarop het persoonlijke verhaal van mensen creatief wordt verwerkt.

Amfora

Amfora vzw gaat in gesprek met mensen die weten dat hun leven ten einde loopt.

Hilde Ingels nodigt hen in een interview uit om terug te blikken op hun leven en vooruit te kijken naar het afscheid dat eraan komt. Ze giet de persoonlijke woorden in een verhalende tekst.
Isabelle Desmidt verwerkt de tekst artistiek en kalligrafisch tot een boekje met bijpassende doos.
Dat boekje wordt aan de persoon zelf en/of aan de nabestaanden teruggegeven.
Zo wordt het nakende afscheid bespreekbaar en kunnen de nabestaanden het verhaal van de overledene tastbaar en levendig aanwezig houden. Amfora werkt voornamelijk via doorverwijzing van palliatief verpleegkundigen.

Bekijk dit goed doel