De Warmste Boterham(-verpakking)

Ten voordele van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw

Atelier Changé is een wekelijkse werkplaats in Buurtwerk De Stek. We werken met gedoneerd of gerecycleerd materiaal. We maken dingen waar de buurt van kan meegenieten zoals picknickdekens, kussenslopen voor de zetels in het buurtwerk of gordijnen voor de Deelkast. Voor de Warmste Week maken we herbruikbare verpakkingen voor boterhammen en broodjes. We verkopen die voor een vrije bijdrage in Buurtwerk De Stek.

Waarom dit goed doel?

Omdat we de deelnemers en de vrijwilligers van de Antwerpse buurtwerken willen steunen.

Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw

Sociale uitsluiting en maatschappelijke achterstelling maken dat nog veel mensen niet rondkomen, geen goede woning hebben of niet lang naar school gaan. Voorgestelde oplossingen zijn te vaak geen antwoord op hun noden. Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw gaat met mensen in een kwetsbare positie, jou, partners en het beleid aan de slag om dit te veranderen.

Binnen de regio 'stad Antwerpen' zetten we in vier buurten een waaier aan activiteiten op, zoals hulp bij administratie, taaloefenkansen, samen koken en eten, computerlessen en gemeenschapstuinen. Enkele professionele krachten, lokale partners en honderden vrijwilligers werken aan betere lokale dienstverlening, meer onderling begrip en solidariteit in de buurt.

Bekijk dit goed doel