De warmste borrel

Ten voordele van Vlaamse Vereniging Autisme

Op 30 november 2019 is iedereen welkom tussen 14u en 18u in de vernieuwde speeltuin aan de Godfried Hermansstraat te Kalmthout. Wil jij onze actie steunen en heb je zin in een gezellige borrel/babbel met buren en vrienden? Kom dan zeker een kijkje nemen!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn Kato (9), Vic (8), Helena (7) en Sep (7). Elk jaar kiezen we een goed doel voor een actie voor de Warmste Week waar we van dichtbij mee te maken krijgen. Hier is waarom we dit jaar voor VVA hebben gekozen: Kato en Helena hebben een neefje van 7 jaar waar vorig jaar de diagnose autisme is vastgesteld. Dat is jammer want het is soms erg moeilijk, niet enkel voor ons neefje zelf maar ook voor zijn broertje, mama en papa. Momenteel zijn ze nog aan het wachten tot de thuishulp kan opstarten, zodat zowel ons neefje als zijn familie en vrienden er beter mee om kunnen gaan. Vic en Sep hebben een kleiner broertje met de diagnose van autisme. Naar een gewone school gaan was voor hem erg vermoeiend. Door de info die mama en papa terug vonden via de VVA , konden ze het aan de familie goed uitleggen. Door de diagnose konden ze ook op zoek naar een goede school voor hem, waar hij sinds september is mogen starten. Hierdoor is hij thuis veel rustiger en kan hij weer lekker met ons spelen!

Vlaamse Vereniging Autisme

VVA brengt mensen met autisme, hun ouders, familie & sociaal netwerk samen. Onze hoop is dat door de samenleving te informeren en te activeren uiteindelijk mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn.
VVA vertrekt hiervoor vanuit de kwaliteiten van personen met autisme. We tonen dat mensen met autisme specifieke noden hebben die voor elke persoon met autisme weer anders kunnen zijn.

In het DNA van VVA zit het NOOZO-principe: Niets Over Ons Zonder Ons. Dit betekent dat we mensen met autisme zoveel mogelijk bij onze werking betrekken door hen ook actief als vrijwilliger en als ervaringsdeskundige aan de slag te laten gaan.

Bekijk dit goed doel