De warmste bol wol

Ten voordele van Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Mijn zoon Jef, 9 jaar, heeft een 40 tal haakwerkjes zelf gemaakt om te verkopen voor het goede doel. Dit kunnen wij alleen maar aanmoedigen! Het idee kwam er omdat een vriend van school heel erg ziek werd. Jef is onmiddellijk in gang geschoten en is niet meer gestopt met haken. Armbandjes, gelukspopjes, uiltjes,....hij maakt het allemaal zelf. De opbrengst van de verkoop schenken wij aan de vereniging KOK, zij ondersteunen de gezinnen van zieke kinderen.

Waarom dit goed doel?

Mijn zoon (9 jaar) heeft een vriendje die vorig jaar erg ziek werd. De ouders van het zieke vriendje hebben heel erg veel steun gekregen van KOK en daarom kiezen wij hen ook als goed doel.

Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Als een kind kanker krijgt, dan heeft dit een grote impact op elk gezinslid. VZW KOK wil de angst en het verdriet bij hen milderen. In het ziekenhuis zorgen we voor speel- en knustelgerief zodat het kind zich niet verveelt. We kopen ook materiaal voor de Kanjerketting aan. Dit is een beloningsysteem voor kinderen met kanker. Na elk ondezoek of behandeling krijgen ze een speciale parel die ze dan toevoegen aan hun ketting. Elke parel staat symbool voor hun kracht en moed. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis organiseren we ontspannende gezinsactiviteiten. Lotgenotencontact wordt onder andere gestimuleerd via brussendagen en avonden voor ouders met een overleden kind.De gezinnen ontmoeten zo ook andere getroffen gezinnen en ze vinden veel begrip bij elkaar. De VZW heeft geen personeelskosten.

Bekijk dit goed doel