DE WARMSTE BOEKVOORSTELLING

Ten voordele van Sportpret

Op 19 november verschijnt/verscheen GO RUN, een boek voor elke (toekomstige) loper om te werken aan een betere conditie en meer hardloopplezier. Just go run & have fun!

Tijdens de boekvoorstelling organiseer(de) ik de GO RUN TOMBOLA met allerlei fantastische prijzen. De opbrengst van de tombola-lotjes gaat integraal naar de vzw Sportpret in het kader van De Warmste Week.

Zo is dit niet alleen de leukste boekvoorstelling, maar ook de warmste!!

Waarom dit goed doel?

Ik sport zelf heel veel (verslaafd aan lopen...) omdat het me supergelukkig maakt en ik me er fit en gezond door voel. Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongsaf gestimuleerd worden om te sporten en te bewegen, en dat ze beseffen hoe leuk dit is. Daarom vind ik het fantastisch dat Sportpret zich inzet voor kinderen die in armoede leven, zodat zij ook het plezier van sporten kunnen ervaren!

Sportpret

Sportpret vzw organiseert gratis sport- en spelactiviteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die opgroeien in maatschappelijk kwetsbare situaties. We organiseren onder andere Sportpretdagen tijdens de paas- en zomervakantie en Sportpret Na School tijdens het schooljaar. We werken steeds samen met lokale armoedeorganisaties. Momenteel zijn we actief in Antwerpen, Turnhout en Sint-Niklaas.

We kunnen rekenen op een grote groep opgeleide vrijwilligers die zich inzetten om de activiteiten te begeleiden.

We willen deze kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden met zo weinig mogelijk drempels, daarom zijn onze activiteiten gratis voor de kinderen.

Alle deelnemers krijgen een T-shirt van ons en tijdens de activiteiten drinken en fruit. Zo proberen we ook te sensibiliseren rond gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging.

Bekijk dit goed doel