De Warmste Bieravond

Ten voordele van Kamutamba vzw

Zaterdag 16 november is het tijd voor onze jaarlijkse bieravond. Maar dit jaar pakken we het wat anders aan, het wordt namelijk de Warmste Bieravond!
De winter komt eraan en dus ook de Warmste Week en dit jaar willen wij als scouts ook ons steentje bijdragen. Kom een avond gezellig genieten aan onze lokalen met vrienden, familie of collega’s… Bierliefhebber of niet, voor ieder wat wils.
Wij selecteren voor jullie enkele speciale en misschien wel onbekende bieren die u kan komen proeven samen met een versnapering. Kom dat zien vanaf 20u en steun zo mee het goede doel!

Meer info op het Facebook evenement.

Waarom dit goed doel?

Wij hebben dit goede doel vorig jaar al gesteund. En in het bestuur zit oudleiding van ons.

Kamutamba vzw

Het St. Theresa Mission Hospital in Ibenga, Zambia wil een oude vleugel van het hospitaal ombouwen tot een guesthouse met restaurant en conferentie ruimte.
Met de winsten die de uitbating van het "Kamutamba guesthouse" zal genereren wil het hospitaal de tekorten op de budgetten voor transport, voedsel (voor ondervoede kinderen) en aankoop van medicijnen dekken. Verder baat het project ook een hospitaal kiosk en een biologische kippenboerderij uit. Door het genereren van inkomsten uit eigen projecten wordt het hospitaal minder afhankelijk van externe subsidies en kan het op een duurzame manier kwalitatieve gezondheidszorg bieden aan de arme plattelandsbevolking van het district. Daarbovenop stimuleren de verschillende projecten de economische activiteit in de regio en bieden ze werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Bekijk dit goed doel