De warmste beer

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Wat vorig jaar ontstond uit een kerngroep van 3 vriendinnen om een actie op touw te zetten voor de Warmste Week '18 ( Kom op tegen kanker ), kent dit jaar een serieuze uitbreiding .
Een 40 tal vrouwen , jong en iets ouder ( oudste breister is 90 jaar jong ) , dit vooral in de regio Hulste/Kortrijk/Kuurne breien dit jaar kleine beertjes die kunnen dienen als warm knuffeltje , maar dat tevens een mooi plaatsje verdient in de kerstboom .
Spijtig genoeg zijn er ook een aantal medewerksters die zelf geconfronteerd zijn , of iemand in hun dichte omgeving kennen, waarbij kanker waargenomen werd. Hun inzet en de dynamiek voor deze actie is werkelijk bewonderenswaardig .
Een beertje wordt aangeboden aan 5€/stuk en ja , er is zelfs medewerking tot in Zuid Spanje .
Bedankt Warmste Week , jullie zijn een doel op zich !!!

Waarom dit goed doel?

We willen ons (financieel) steentje bijdragen om het onderzoek naar oplossingen om kanker te bestrijden/genezen/behandelen te bevorderen .

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's