De warmste Bednethotdogs

Ten voordele van Bednet

De leerlingen van 6A organiseren een hotdogverkoop voor Bednet. Zij regelen alles van de bestellingen noteren, het geld tellen, tot de hotdogs maken.

Waarom dit goed doel?

Ilyan zit in het 4de leerjaar bij ons op school VBS Itegem. Hij is dit schooljaar nog niet naar school kunnen komen. Hij lijdt aan Hirschsprung. Ilyan is helemaal gek van superhelden en jufke. Samen met zijn klasgenoten ziet broer Xiebe van 6A dit als een kans om geld in te zamelen voor Bednet. Zo kan Ilyan regelmatig les volgen en zijn vrienden zien via de camera.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel