De Warmste Bakker

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De passie van Jo is zelf zuurdesembrood bakken. Hij wil deze passie delen en die lekkere broodjes verkopen ten voordele van het BCG. Ik geef yogalessen aan volwassenen en via de yogalessen probeer ik mensen te bereiken die een broodje willen kopen. Je kan ook via email of sms een broodje bestellen.

Waarom dit goed doel?

In één van mijn yogagroepen geef ik les aan een bijna blinde mevrouw met haar geleidehond. Ik vind het geweldig hoe ze dankzij de hulp van de hond een zelfstandig leven kan leiden.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel