De Warmste Bak - Schorten

Ten voordele van De Zonnegloed vzw

In het confectie-atelier van de vrouwenafdeling krijgen we een grote toevloed van tafellinnen dat we een tweede leven willen geven. Enige tijd geleden ontstond het idee om hier iets meer mee te gaan doen. Zo kregen enkele dames opleiding in snit en naai en konden ze zo zelfstandig schorten maken. Zo kreeg, in eerste instantie afgedankte, stof een nieuw leven. Deze schorten worden bovendien opgefleurd met een leuk voorzakje of embleem. Zo willen we, naast het bijdragen tot ons goed doel, ook de natuur een duwtje in de rug geven met het recycleren van materiaal.

Waarom dit goed doel?

Onze dames hebben zelf mogen kiezen uit vijf goede doelen, een shortlist, uit diverse sectoren. De Zonnegloed vzw kwam er als grote winnaar uit. Onze dames zijn enthousiast om voor deze vzw iets te kunnen betekenen. Hen spreekt vooral de warme thuis die verwaarloosde dieren wordt geboden het meeste aan. Hetgeen zij als gedetineerden maar vooral al mens soms vaak moeten missen of gemist hebben in hun jeugd.

De Zonnegloed vzw

De Zonnegloed vzw is een erkend Europees opvangcentrum voor uitheemse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen.
Deze dieren krijgen een definitieve hoopvolle warme thuis met de juiste voeding, aangepast verblijf, medische zorg en veel tijd.
Het zijn dieren afkomstig uit beslagnames van circussen, zoo's, illegale handel , of achtergelaten/gedumpte dieren.
We ontvangen voor ons werk geen subsidies dus uw steun is echt nodig. Uw steun maakt echt een verschil tussen leven en dood voor wilde dieren in nood.
Meer dan 100 soorten dieren kregen reeds terug een hoopvol leven.

Bekijk dit goed doel

Video's