De Warmste Bak - diverse activiteiten

Ten voordele van Binnenstad

Vanuit een groep gemotiveerde gedetineerden en personeel ontstond een werkgroep die voor de warmste week aan de slag ging. Er werd gezocht naar leuke activiteiten en producten om zelf te maken en te verkopen voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Dit doel werd door de gedetineerden binnen het Penitentiair Complex te Brugge gekozen. Deze doelgroep ligt hen nauw aan het hart gezien velen van hen met een problematische jeugd te maken hadden.

Binnenstad

Vzw Binnenstad begeleidt kinderen, jongeren en gezinnen die leven in verontrustende en problematische opvoedingssituaties. We zoeken passende antwoorden op de moeilijkheden in het leven.
Je kan bij ons terecht voor contextbegeleiding, dagbegeleiding, ondersteunende begeleiding en verblijf. We hanteren een waaier aan werkvormen.
We geloven in de kracht en de waardigheid van mensen. We gaan op zoek naar steunfiguren, werken samen met organisaties en bouwen zo mee aan een solidaire samenleving. We willen de wisselwering tussen samenleving en voorziening, tussen burgers en onze jongeren in beide richtingen mogelijk maken. Een sterk buurtnetwerk vormt een basis voor een zorgzame samenleving, om dit te verwezenlijken is alle steun welkom.

Bekijk dit goed doel