De warmste bacteriekweek

Ten voordele van Ekoli

Samen met enkele medestudenten zal ik over de middag in het studentenrestaurant van de faculteit diergeneeskunde te vinden zijn met E. coli knuffels om ze daar voor €12,50 te verkopen ten voordele van Ekoli.

Waarom dit goed doel?

Als studente diergeneeskunde vind ik wetenschappen zeer interessant, maar ook belangrijk. Een goede basis is nodig om zaken zoals klimaatverandering en antibiotica resistentie te begrijpen. Het is dan ook belangrijk dat iedereen de kans krijgt deze basis te verwerven. Zo kun je de wereld beter begrijpen en zo ook vooruit helpen in de toekomst.

Ekoli

Ekoli vzw wil wetenschappen toegankelijk maken voor elk kind. Kinderen en jongeren zijn degenen die de duurzame oplossingen van morgen ontwikkelen: biodegradeerbare bouwmaterialen, ongeneeslijke ziekten genezen, vlees kweken zonder dieren...

We richten ons op kansengroepen: kinderen en jongeren die niet altijd toegang hebben tot wetenschappen. We ontwikkelen workshops op maat van hun en trekken gratis naar hen toe. We geloven dat elk kind de kans moet krijgen om met wetenschappen aan de slag te gaan.

Daarnaast ontwikkelen we praktische workshops rond actuele wetenschapsonderwerpen en leren we die aan leerkrachten aan. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk kinderen en jongeren bereiken en inspireren.

Ekoli vzw wil wetenschapsonderwijs democratiseren en toegankelijk maken voor iedereen.

Iedereen wetenschapper!

Bekijk dit goed doel