De Warmste Babysitter

Ten voordele van Bednet

Door bij verschillende families te gaan babysitten wil ik het opgeleverde oppasgeld integraal doorstorten naar de organisatie 'Bednet'. Dit doe ik door zowel overdag, als in de nacht te gaan babysitten. Dit kan enkele uren zijn maar ook volle dagen.

Waarom dit goed doel?

Als regelmatige babysitter sta ik dicht bij kinderen van zowel kleine tot iets oudere kinderen. Deze organisatie gaat zich voornamelijk gaan richten op kinderen die door bepaalde medische redenen niet naar school kunnen en de lessen van thuis uit moeten volgen. Als babysitter sta je daar dus dichter bij dan je denkt. Ikzelf probeer aan kinderen, ook al hebben al mijn babysitadressen géén betrekking tot Bednet, op een speelse en educatieve wijze de kinderen te entertainen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel