De Warme Kost

Ten voordele van Het Blauwe kruis van de Kust

Basisschool Stene/Oostende organiseert :
De actie is dubbel :
- Gedurende de maand december maken leerkrachten iets klaar om te eten/drinken en bieden dit aan in de leraarszaal. Via een vrije bijdrage steunen we de actie.
- Het tweede luik gebeurt in de week van 16 t.e.m. 20 december. Voor en na school worden allerlei warme drank en hapjes aangeboden aan de ouders en leerlingen die naar of van school gaan. Via een vrije bijdrage proberen we geld in te zamelen voor het goede doel. Alles wordt georganiseerd door de leerlingen van het 6de leerjaar en de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen voor het tweede jaar op rij voor dit doel omdat we bezorgd zijn om de vele huisdieren die door mensen genomen en gehouden worden zonder daarbij na te denken welke gevolgen dit heeft voor hun dagelijkse leven. Op deze manier komen veel dieren heel snel in een asiel terecht terwijl dat eigenlijk niet zou mogen bestaan. Het houden van dieren houdt de kinderen bij ons op school ook erg bezig.

Het Blauwe kruis van de Kust

Het Blauwe Kruis van de Kust is een asiel dat uniek is in zijn soort waar de dieren steeds op de eerste plaats komen. Geen enkel dier wordt gedood omdat het te lang in het asiel verblijft of omwille van zijn ras maar enkel als het dier er fysiek of mentaal dreigt onderuit te gaan.
Alle asieldieren staan voortdurend onder stress en daarom gaan vaste wandelaars dagelijks met de honden wandelen en bestaat er een voorleesproject voor de katten. Alle vrijwilligers krijgen eerst een opleiding. Alle verzorgsters zijn bachelors in de dierenzorg.
Een professionele gedragsdeskundige screent de dieren en elke mogelijke adoptant wordt grondig bevraagd teneinde een gepaste thuis te vinden voor elk dier. Adoptanten worden begeleid voor, tijdens en na de adoptie.
Er worden lezingen en cursussen georganiseerd over gedrag van honden en katten en bijscholingen voor het personeel en voor de vrijwilligers.

Bekijk dit goed doel