de warme haaksters

Ten voordele van Pleegzorg West-Vlaanderen

Vorig jaar hebben we kleurrijke sleutelhangers gehaakt, en dit jaar hebben we gekozen voor lieve portemonneetjes. Maar er restten nog sleutelhangers en die worden ook nog verkocht.
Ilse woont in Ieper, ikzelf in Oostende. Daarmee hopen we aan een grote waaier van publiek te geraken. Vorig jaar zijn de sleutelhangers tot in Antwerpen verkocht geweest, de opbrengst was net geen 2.300€.
4 haaknamiddagen zijn reeds gepland omdat wij, met ons 2, dit niet alleen kunnen; gezellige namiddagen met kletsen, taart en koffie.
We hebben nu al doorgekregen van mensen dat ze ons met heel veel plezier helpen.
Het is nu zo goed als door de startblokken en vanaf half oktober beginnen we te verkopen op verschillende verkooppunten. Er wordt ook opgestuurd.
We hopen een even groot succes te hebben als vorig jaar, graag meer zelfs :-)

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar hebben we al deze keuze gemaakt, gewoon op ons buikgevoel omdat we zelf (plus) kinderen hebben. We kunnen ons niet voorstellen dat er kinderen zijn die geen warme thuis hebben, maar we beseffen niet dat er heel veel zijn en misschien zelfs nog heel dicht bij onze deur...
Als bedanking werden we vorige week uitgenodigd op de Pleegzorg West-Vlaanderen 5 jaar-dag. Daar werd het ons nog meer duidelijk dat we een goede keuze gemaakt hadden.
Daarom haken we dit jaar terug voor een Warme Thuis, en hopen zo ons steentje bij te dragen aan het geluk van vele kinderen.

Pleegzorg West-Vlaanderen

Wist je dat er vandaag meer dan 6000 pleegkinderen en -gasten in een pleeggezin wonen? Ook dicht bij ons zijn er kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking die het moeilijk hebben. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen. Pleeggezinnen geven hen dan een (tijdelijke) nieuwe thuis. Daar kunnen ze vooral zichzelf zijn en krijgen ze de groei-en ontplooiingskansen die ze nodig hebben. Pleegzorg bestaat in veel verschillende vormen. Als pleeggezin kan je niet alleen kinderen of jongeren voor lange of korte tijd opvangen. Ook pleeggasten, volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek, kunnen terecht bij gastgezinnen. www.pleegzorgwestvlaanderen.be

Bekijk dit goed doel