De Vlinderboom kunst het voor LuKiArt

Ten voordele van LuKiArt vzw - Kunst op maat van het zieke kind

We gaan van start met een heus dessertenbuffet ten voordele van LuKiArt op ons jaarlijks spaghettifestijn.

Tijdens de laatste week voor de kerstvakantie vragen we het ook aan met muziek. De kinderen brengen een vrije bijdrage mee per plaatje dat ze willen laten spelen.

We doen dan ook mee met de Ketnetkoekenbak en zullen naar hartelust koekjes verkopen.

We sluiten af met een kerstmoment net voor de kerstvakantie met lekkere hapjes en drankjes.

Nu al benieuwd hoeveel we zullen verzamelen voor LuKiArt.
1 ding staat vast: we zijn een klein schooltje met grote dromen en zullen er voor de volle 100% kunstig voor gaan!! We zullen de mensen van LukiArt ook zelf ontmoeten, zij komen zich voorstellen aan onze kinderen. Als dat niet leuk is!!
Laat die warmste week maar komen!!

Waarom dit goed doel?

Onze school, De Vlinderboom Huivelde, heeft dit jaar als jaarthema: Jij KunSt het.
We willen onze kinderen onderdompelen in allerlei kunstvormen. Ook willen we graag dat alle kinderen kunnen genieten van kunst, dat ze er blij van worden.
Kunstwerkjes zijn ook een prachtige herinnering van mooie momenten. Precies daarom kiezen we met onze school voor LuKiArt!

LuKiArt vzw - Kunst op maat van het zieke kind

Een glimlach op het gezicht van het zieke kind toveren, dat is waarom we Kunst-ateliers aanbieden voor (zieke) kinderen ( in het bijzonder voor langdurig, chronisch zieke , terminaal zieke kinderen,... ), zowel in groep (in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, ...) als individueel bij het kind thuis.

Wij kunstelen, wij vertrekken steeds vanuit de eigenheid van elk kind en behandelen het zieke kind gewoon als een kind met zijn eigen dromen en gevoelens. Actieve kunstcreatie is meer dan enkel een spel, het werkt helend voor het kind en zijn familie. We stimuleren het kind dan ook om zelf te kunstelen samen met de lieve mensen die het dichtbij omringen.
Elk kunstwerk is bovendien een blijvende herinnering aan een positief moment, wat positieve gevoelens terug opwekt wanneer het even wat minder gaat.
Onze ideeën zijn gebaseerd op de kunstateliers die we organiseren in Sint-Martens-Latem.
Meer info en getuigenissen via onze site www.lukiartaanziekenhuis.be

Bekijk dit goed doel