De Sterretjes for Life

Ten voordele van HET BALANSKE

De leerlingen van PSBO De Sterretjes gaan zich per klas of niveau inzetten om zoveel mogelijk centjes in te zamelen voor Het Balanske. Zo zullen ze o.a. koekjes bakken, theelichtjes en zeepjes maken. Ook zullen er snoepzakjes gemaakt worden, spekjes en truffels verkocht worden. Samen trekken ze erop uit in Tienen om het volk warm te maken om onze actie te steunen.

Waarom dit goed doel?

Onze leerlingen type 2 krijgen regelmatig de kans om zowel actief als passief te gaan snoezelen in Het Balanske. Dit is een absolute meerwaarde voor deze kinderen. Ze zijn er in beweging, worden op een aangename manier geprikkeld en komen er tot rust.

HET BALANSKE

Het Balanske organiseert verschillende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een beperking en hun gezin.

Het centrum biedt een waaier van vrijetijdsactiviteiten aan zoals muziek, crea, sport, spel- en oudernamiddagen, tentenkampen, speelpleinwerking, volwassenwerking. Naast het aanbieden van eigen activiteiten zet Het Balanske zich ook in om andere organisaties en scholen te sensibiliseren en te vormen. Er wordt ook individuele vrijetijdstrajectbegeleiding aangeboden. Dienstverlening op maat staat centraal.

Uniek in het Hageland en ver daarbuiten zijn onze ingerichte snoezelruimtes waarvan gezinnen en groepen gebruik maken. Met het nieuwe dagcentrum ‘Kalebas’ bieden wij dagopvang in ateliervorm voor schoolverlaters en 18-plussers.

Bekijk dit goed doel