De speelvogel of Avem Lasciva.

Ten voordele van SURPLUS

Vorig jaar is Koen (30 jaar) overleden aan kanker. Voor zijn vrienden en familie was Koen de speelvogel en een voorbeeld voor velen. Wat ze mooi verwoord hebben in een verhaal over zijn leven met als titel "De speelvogel of Avem Lasciva" dat ze tijdens zijn afscheidsviering voorgedragen hebben. Daarom kwam het idee om speelvogeltjes te haken voor de warmste week. We hebben als goed doel 'Surplus vzw' gekozen, een verwenfonds voor kankerpatienten. Dit omdat we weten dat kleine dingen het verschil kunnen maken tijdens deze vreselijke ziekte.

Waarom dit goed doel?

Onze jongste zoon is vorig jaar gestorven van kanker en beseffen hoe belangrijk deze dingen zijn tijdens deze zo moeilijke periode.

SURPLUS

Vzw Surplus is een verwenfonds voor kankerpatiënten om hun verblijf in het Oncologische Dagziekenhuis en de Onco-behandelafdeling van het ZNA Middelheim aangenamer te maken: cadeautjes met Kerstmis en Nieuwjaar en verjaardagen, strips en DVD's, krant- en weekbladabonnementen, attenties voor de partner, enz...
Er worden jaarlijks vaste activiteiten georganiseerd: tweemaal per jaar worden de patiënten en hun partner uitgenodigd voor een citytrip in binnen- of buitenland, en éénmaal per jaar heeft het Surpluscafé plaats waarbij een culturele activiteit wordt gekoppeld aan een gezamenlijke brunch.
Sinds 2005 beklimmen ex-kankerpatiënten jaarlijks een bergtop in het buitenland met financiële ondersteuning van vzw Surplus.

Bekijk dit goed doel