De sint op bezoek

Ten voordele van Berrefonds VZW

In de week van 25 November tot 1 December bieden wij de mogelijkheid aan om Sinterklaas en zwarte piet op bezoek te krijgen in de gemeente Kluisbergen. En op Zaterdag 30 November organiseren ‘s avonds een Sinterklaasfeest met klaaskoeken en warme chocomelk in het Kluisbos café.

Waarom dit goed doel?

Met enkele vrienden besloten we een tijd geleden om enkele sinterklaasbezoeken aan huis te doen in onze gemeente. Het geld dat we daarmee zouden ophalen zouden we schenken aan een goed doel. In de lijst van goede doelen van de warmste week gingen we dus op zoek naar goede doelen in verband met kinderen. Zo kwamen wij uit bij het Berrefonds en toen we lazen wat deze mensen deden waren wij daardoor aangegrepen, dat wij besloten om het Berrefonds als ons goede doel te kiezen.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een VZW die ouders ondersteunt die hun kindje verloren hebben vanaf tijdens de zwangerschap tot 12 jaar. Met de herinneringskoffertjes en koesterkoffers zorgen ze ervoor dat ouders kunnen kindje levenslang kunnen koesteren. De inhoud van een koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat materiaal om laatste herinneringen vast te leggen en het rouwproces aan te vatten. Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om ook op maat gemaakte kledij en een dekentje te kiezen naar wens van de ouders. Een koffertje is niet alleen een manier om de ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.
Met de koffers en het Koesterhuis in Antwerpen als uitgangspunt zet de vzw ook in op tal van verbindende activiteiten.
Zo organiseren ze op regelmatige basis activiteiten waar ouders en hun omgeving ruimte krijgen om op een hoopvolle manier om te gaan met verlies.
Kortom 1 grote warme familie.

Bekijk dit goed doel