De sint op bezoek

Ten voordele van Berrefonds VZW

In de week van 25 November tot 1 December bieden wij de mogelijkheid aan om Sinterklaas en zwarte piet op bezoek te krijgen in de gemeente Kluisbergen. En op Zaterdag 30 November organiseren ‘s avonds een Sinterklaasfeest met klaaskoeken en warme chocomelk in het Kluisbos café.

Waarom dit goed doel?

Met enkele vrienden besloten we een tijd geleden om enkele sinterklaasbezoeken aan huis te doen in onze gemeente. Het geld dat we daarmee zouden ophalen zouden we schenken aan een goed doel. In de lijst van goede doelen van de warmste week gingen we dus op zoek naar goede doelen in verband met kinderen. Zo kwamen wij uit bij het Berrefonds en toen we lazen wat deze mensen deden waren wij daardoor aangegrepen, dat wij besloten om het Berrefonds als ons goede doel te kiezen.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een warme vzw met als centrale missie het ondersteunen van ouders die een kind(je) verliezen. Of het ondenkbare nu gebeurt tijdens de zwangerschap, net na de geboorte of bij een iets ouder kind, het Berrefonds staat altijd klaar met een hartverwarmende Koesterkoffer. Daarin zitten allerlei materialen om tastbare herinneringen te maken en voor altijd ruimte te creëren voor die lieveling in je hart. Voor de allerkleinsten kunnen de ouders ook op maat gemaakte kleedjes en een dekentje kiezen. Een koffertje is niet alleen een manier om (groot)ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.

Bekijk dit goed doel

Video's