De Senioren van T Ende gaan er voor!

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Wij zijn een groep vrienden ( ongeveer 36 dames en heren ) van middelbare leeftijd die zich engageren voor het goede doel. Dit jaar met een echt actieplan.
We noemen onszelf senioren bij wijze van grapje, we zijn verre van senior ( 40 à 50tigers ) en nog heel actief.
De dames zijn dit voorjaar begonnen met het breien van mutsen en het bakken van granola voor het goede doel. Op onze eerste markt hebben we zo succesvol verkocht dat de heren wat jaloers waren. En zelf ook een actie bedachten. Een ontbijt. Ondertussen deden we al een vijftal markten en hebben we reeds een opbrengst van +/-1.000EUR. En we hopen op nog veel meer.
groeten
Mieke De Vilder

Waarom dit goed doel?

Omdat in onze vriendengroep mensen kanker hebben gehad. En vooral omdat we in onze vriendengroep al één iemand hebben verloren aan kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel