De Reizende Prins wandelt voor De Warmste Week

Ten voordele van Pagadderke Kansen voor Kinderen

We zullen met alle leerlingen van toerisme voor De Warmste Week naar Kortijk wandelen. We willen dit doen om het Pagadderke te steunen. Vorig schooljaar steunde De Steltloper in Oosterlo het Pagadderke door een musical te organiseren. En dit jaar willen we met de toerismeleerlingen van de Prins te Diest ook iets doen voor het Pagadderke.

De leerlingen zullen het eerste deel van de reis met de trein afleggen en daarna zullen ze het traject te voet verder zetten.

Op woensdag 18 december zullen de leerlingen aankomen op de Warmste week waar ze het ingezamelde bedrag zullen afgeven.

Waarom dit goed doel?

Vorig schooljaar steunde De Steltloper in Oosterlo, de school waar mijn kinderen gaan Het Pagadderke. Dit schooljaar willen we dit opnieuw doen, maar dan met de leerlingen van De Prins Diest.
Samen met mijn collega en onze leerlingen van toerisme (tweede en derde graad) zullen we van Geraardsbergen naar Kortijk stappen. We vertrekken op dinsdag 17 december om op woensdag op de Warmste week aan te komen.

Onze leerlingen worden in groepen verdeeld en zullen onderweg een slaapplek zoeken.

We willen het Pagadderke steunen, omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen en jongeren alle kansen krijgen. Ieder kind of iedere jongere moet de kans krijgen om te kunnen genieten van zijn jeugd en het Pagadderke doet hele mooie dingen met de kinderen.

Pagadderke Kansen voor Kinderen

Vzw Pagadderke, Kansen voor Kinderen is een erkende, autonome vrijwilligersorganisatie die een plezierige en zorgeloze tijd wil bieden aan kinderen en jongeren met minder kansen.

We richten ons op kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare omgeving. Onze activiteiten zijn gratis (enkel voor het zomerkamp wordt een kleine bijdrage gevraagd).

Jaarlijks organiseren we een zomerkamp, zeedag, Sintdag en PagadderPlus-weekend. We moedigen tieners aan om door te stromen tot vrijwilligers. Ouders en begeleiders zijn welkom op onze Pagadderdag.

Onze werking wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers, de steun van verschillende sympathisanten en sponsoring van actievoerders.

We bestaan ondertussen reeds meer dan 20 jaar.
Meer informatie op www.vzwpagadderke.be

Bekijk dit goed doel

Video's