De Reigers for live!

Ten voordele van Bednet

We verzamelen centjes in een spaarpot voor Bednet! Alle lln kunnen geldmunten in onze spaarpot droppen. Het is de bedoeling dat de vlam van de Warmste Week verdwijnt achter zoveel mogelijk munten.

Waarom dit goed doel?

Een aantal leerlingen bij ons op school zijn reeds ernstig ziek geweest. Ze konden steeds rekenen op Bednet om hen te helpen bij het verwerven van de leerstof wanneer ze niet naar school konden komen. We willen graag een project steunen dat heel dicht tegen onze schoolpraktijk aanleunt.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel