De Pekkers voor Music for Life

Ten voordele van Brailleliga vzw

Om voor hen geld in te zamelen organiseren wij, met steun van de Warmste week van Studio Brussel, op 15 december 2019 vanaf 11u in sportzaal De Ark in Ardooie een etentje. Op dit etentje serveren wij winterbarbeque (konijnenbil, BBQ-worst en brochette) met warme saus, krielaardappeltjes en koude groenten! Hierbij is ook een welkomstaperitief inbegrepen. De kindjes krijgen 2 BBQ-worsten met krielaardappetjes en groenten. Dit wordt u aangeboden aan de prijs van €20/volwassene en €10/kind (t.e.m. 12 jaar). Op het evenement wordt ook muziek voorzien door plaatselijke groepjes.
Daarnaast organiseren wij ook een truffelverkoop. Deze start vanaf 17 oktober. Hierbij worden verpakkingen van 250g en 500g voor respectievelijk €8 en €15 verkocht.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een vriendengroep met roots in Ardooie. Eén van de kinderen uit onze vriendenkring, Flor, werd geboren op 23 november 2012. Al snel na zijn geboorte werd duidelijk dat Flor blind geboren was. Patrick en Siska, zijn ouders, werden de voorbij jaren enorm gesteund door familie en vrienden. Daar bovenop ontvingen zijn ook veel praktische hulp van de brailleliga.
Wij als vrienden van Patrick en Siska vonden deze begeleiding ook heel bijzonder en willen graag samen met hen iets terug doen voor de enorme hulp die ze reeds ontvingen van de Brailleliga.
Twee jaar geleden deden we dezelfde actie voor de ondersteuningsdienst en thuisbegeleiding van Spermalie. Voor hen zamelden we €17.000 in voor hen. Ons doel dit jaar is simpel: beter doen!

Brailleliga vzw

De Brailleliga vzw werd in 1920 gesticht ten voordele van blinde en slechtziende personen. Ze biedt over het hele land gratis dienstverlening aan. Vandaag doen meer dan 15.000 personen van alle leeftijden beroep op deze diensten om hun zelfstandigheid, integratie en ontwikkeling te verbeteren. Ze kunnen terecht bij onder andere de Sociale dienst, de Dienst vrijetijd, de Dienst begeleiding en hulp in het dagelijkse leven. Ook voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling hebben we specialisten in huis. Daarnaast biedt de Brailleshop tal van technologische hulpmiddelen aan. Bovendien organiseert de Brailleliga preventie- en sensibiliseringscampagnes en ondersteunt ze jaarlijks onderzoeksprojecten in de oogheelkunde.

Bekijk dit goed doel