De Octopus-run

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Wij maken een loopparcours rond en door onze school. Alle leerlingen lopen zoveel mogelijk rondjes waarbij ze gesponsord worden door vrienden en familieleden. Nadien krijgen ze een dessertenbuffet en een drankje aangeboden. Alle opbrengsten van deze activiteiten gaan naar 'kom op tegen kanker'.
We vragen eveneens ouders om mee te lopen en te supporteren. Wij hopen op een gezellig samenzijn.

Waarom dit goed doel?

In onze school hebben de voorbije maanden twee jonge leerkrachten de diagnose 'borstkanker' gekregen. Voor ons de beste motivatie om mee tegen deze ziekte te strijden. We willen hen op deze manier een hart onder de riem steken, zodat ze weten dat ook wij op onze manier een steentje willen bijdragen.
Maar ook een aantal ouders en familieleden van onze school zijn spijtig genoeg getroffen door deze ziekte.
Ook hen willen we hiermee een hart onder de riem steken.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel