De Noorderkempen steunt music for live

Ten voordele van Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

Onze liga van Essen maken op de crea middagen spullen voor te verkopen op de Kerstmarkten. We zetten ook collectebussen bij winkels ,kappers, bakkers. Als we goed zijn dan gaan we ook collecteren aan huis ,van deur tot deur.

Waarom dit goed doel?

Omdat er zoveel mensen zijn met deze ziekte, die in ons Belgie land nog niet herkend is, die pijn hebben, niet kunnen gaan werken, sociaal contacten, problemen met de familie omdat die het niet geloven dat we dagelijks zoveel pijn hebben, je ziet het niet aan ons, ene dag gaat het goed en de andere dag liggen we plat van de pijn.

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De Vlaamse Liga Fibromyalgie Patiënten of kortweg VLFP vzw is een vereniging die werkt met en voor fibromyalgie-patiënten om ondersteuning te bieden aan lotgenoten en hun omgeving. Patiënten kampen met verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen, vermoeidheid, slaapstoornissen. Het zijn dus chronische pijnpatiënten. Typisch is de drukpuntgevoeligheid op een aantal specifieke punten of "tender points". De lotgenotensamenkomsten in Vlaanderen, nu op 21 locaties, vormen een belangrijk luik van onze werking. Dit behelst voor een stuk het vinden van de juiste contactpersonen om de groepen te begeleiden, hun opleiding & bijscholing en de verwerking van de administratie. VLFP organiseert ook voordrachten geeft een ledenblad uit en informeert via brochures/FB/website/telefoonpermanentie. We zijn ook actief lid van Reumanet en het Vlaams Patiënten Platform ( VPP )
VPP is ook de eerste gesprekspartner van de diverse regeringen .

Bekijk dit goed doel