De Moppenkalender

Ten voordele van Demiclowns vzw

De bewoners van 122 Senior Living Group woonzorgcentra en assistentiewoningen verkopen de "zelf samengetelde druivelaar moppenkalenders" voor de Demiclowns. De moppen voor deze moppenkalender werden door de bewoners zelf samengesteld. Daarvoor werd er tussen 22 en 28 april de week van de lach georganiseerd in alle centra. Gans de week werd er gewerkt rond grappen, raadsels en moppen. Ze werden verzameld en op het einde van de week was er een feest met de verkiezing van de beste moppen: op het event werden de moppen voorgelezen en werd er heel wat plezier gemaakt.
Na een verkiezing werden de beste 366 moppen geselecteerd voor deze 2020 moppenkalender: De beste 3 moppen per huis! Zij werden gedrukt door de echte druivelaar producent. Nu gaan ze de kalenders verkopen voor het goede doel: de demiclowns.
Alle huizen krijgen ook een grote moppenkalender op A4 formaat om in de ontspanningsruimte op te hangen: elke dag van 2020 zal goed beginnen met het voorlezen van de mop van de dag!

Waarom dit goed doel?

Senior Living Group heeft 122 Woonzorgcentra en Assistentiewoningen in België. Wij zorgen dagelijks voor meer dan 12.000 bewoners die in onze huizen wonen. Hierbij zijn er ook mensen met dementie.
Wij willen daarom dit goede doel ondersteunen omdat onze visie van "In caring hands" helemaal overeenkomt met de visie van Demiclowns:
"Men wordt terug hoofdrolspeler in zijn eigen leven. Het individu herwint identiteit, psychisch lijden wordt gereduceerd.
Het maken van contact is hierbij een basis voorwaarde....We dragen bij aan empowerment door hen meer zeggenschap te geven."

Demiclowns vzw

Dementie is dé uitdaging van de toekomst. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Demiclowns vzw brengt unieke bezoeken aan personen met dementie en hun omgeving. De therapeutisch opgeleide clowns stimuleren de personen om rollen aan te nemen die verloren zijn gegaan. Zij bieden psychische zorg, fysieke zorg en ontspanning. Ze dragen bij aan de levenskwaliteit en identiteit van personen met dementie en hun context.

Daarnaast organiseert de vzw heel wat workshops en opleidingen in het omgaan met personen met dementie, een vergeten doelgroep.

Neem een kijkje via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=6SST5zH0iM4&t=3s of op de website: www.demiclowns.be

Bekijk dit goed doel

Video's