De leerlingenraad houdt je warm!

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Van 24 tot 29 november verkopen de leerlingen van de raad uit het Mater Dei Instituut te Sint-Pieters-Woluwe soep, chocolademelk en dessert tijdens de middagpauze. We vertonen ook een film waarvoor de leerlingen inkom betalen. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

Waarom dit goed doel?

De afgelopen twee jaren hebben we met onze school deelgenomen aan de warmste week. We hebben de leerlingen laten stemmen voor welk goed doel we geld inzamelen. Aangezien iedereen wel iemand kent die aan deze ziekte lijdt, hebben we voor Kom op tegen Kanker gekozen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel