De koudste wijn voor het warmste hart

Ten voordele van Doof & Jong Vlaanderen

Bij de aankoop van een glaasje gekoelde Beaujolais (normale prijs 6euro) betaalt de klant 7euro.
Voor elke verkochte wijn schenkt wijnbar Parole daarbovenop 1euro extra weg, dus in totaal 2euro/glas (1euro van de klant en 1euro van Parole)

Waarom dit goed doel?

Ik vind het super belangrijk dat dove en slechthorende kinderen/jongeren de kans krijgen om voldoende sociaal contact te hebben, ook met mensen met dezelfde handicap.
Ikzelf ben slechthorend, maar kan dit oplossen door het gebruik van een gehoortoestel wat mij behoorlijke vrijheid geeft in mijn doen en laten. Zonder dit gehoortoestel zou ik langzamerhand in een sociaal isolement belanden omdat je het liever uit de weg gaat als communicatie moeilijker wordt. Ik heb een poosje als busgeleider gewerkt voor communicatief gestoorde kinderen. Daar ondervond ik ook hoe moeilijk deze kinderen het wel hebben.

Doof & Jong Vlaanderen

Doof & Jong Vlaanderen vzw is een organisatie voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Doof & Jong wil dove en slechthorende kinderen en jongeren samenbrengen in een vrijetijdsaanbod in Vlaamse Gebarentaal zodat ze een sterke identiteit kunnen vormen en hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. In de huidige maatschappij groeien de meeste dove en slechthorende kinderen op in een horend gezin, en integreren zij vaak in het reguliere onderwijs. Doof & Jong vindt het echter van essentieel belang dat deze kinderen en jongeren via vrijetijdsactiviteiten ook in contact komen met dove of slechthorende leeftijdsgenoten om kennis en ervaringen uit te wisselen. In dit licht organiseert Doof & Jong, alsook de jeugdwerkingen onder Doof & Jong, jaarlijks verschillende soorten activiteiten om contacten tussen dove en slechthorende kinderen en jongeren te bevorderen.

Bekijk dit goed doel