De koudste BBQ voor de warmste week

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

De tofste winter barbecue met tal van randactiviteiten. Een kerst photoboot, ballonnen waar je de naam van een geliefde die je verloren bent kan aan op hangen die we om 9u allemaal samen de lucht in laten, jenever kraam, tombola en een kleine gezellige afterparty!

Waarom dit goed doel?

Omdat wij vorig jaar 1 van ons vrijwilligers aan zelfdoding verloren zijn geraakt.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's