de kleinste tearoom van Babbe en Miep

Ten voordele van Bednet

We richten een mini-tearoom in ons tuinhuis in waar Babbe samen met haar BFF, Miep, de bestellingen zullen opnemen. Miep zal portretten van Babbe tekenen die in de tea-room worden verkocht. De Babbe-taart wordt gebakken door haar nonkel Cies en tante Asse. De tea-room is slechts 1 dag open en de klanten moeten op voorhand inschrijven om een uurtje te kunnen vertoeven op deze bijzondere plek.

Waarom dit goed doel?

Ons nichtje, Babbe, heeft de ongeneeslijke spierziekte SMA. Ze zit nu in het eerste middelbaar (op een gewone school) en volgt 1 dag per week les met bednet. Vorige jaren heeft ze al vaak in het ziekenhuis gelegen en toen ik ook vaak met bednet les gevolgd.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel

Video's