De Kleine Prins-postkaarten voor Lost & Co

Ten voordele van Lost & Co

Ik heb mijn meest verwonderlijke foto ooit verwerkt tot een authentieke postkaart, te koop voor 2,50 euro/stuk, waarvan er 2,00 euro naar Lost & co gaat. De kaart bevat mijn boodschap over mijn houding, praktijk met het verhaal van De Kleine Prins: alle volwassenen waren eerst kinderen maar de meesten zijn dat vergeten. Het is namelijk dat vroegere kind - en dat er nog altijd is en dat ik "innerkind" heb genoemd - dat bij de mensen wil zijn. Om vragen te stellen, om te zorgen, om een mogelijke weg te wijzen,...maar zich even goed kwetsbaar te durven tonen. Lost & Co maakt dergelijke ontmoetingen mogelijk en dan gebeuren er mooie, zachte, indrukwekkende, kleine maar grootse gebaren onder mensen.

Waarom dit goed doel?

Door persoonlijke ervaringen heb ik het belang van een goed rouwproces beseft. Tegelijk heeft mijn persoonlijke ontmoeting met Lost & co helpen begrijpen wat ik in die context kan doen, hoe klein ook.

Lost & Co

Lost & Co is er voor iedereen die een ingrijpend verlies meemaakt: wanneer je iemand belangrijk verliest maar ook wanneer je jezelf of je gezondheid verliest. Lost & Co zorgt er dan voor dat jonge mensen hun verhaal kunnen delen met anderen (iemand die zelf weet wat het is) en dat je kan deelnemen aan een activiteit als yoga, een kappersbeurt, een reeks bokslessen om te ontdekken wat je deugd doet op zo'n moment. Dit dankzij vele vrijwilligers met een gouden hart. Ook leuke koffiebars en cafés in Lier werken mee en sponsoren de drankjes. Daarnaast zwijgen we niet over verlies en kan iedereen met een vraag bij ons terecht via de wegwijs. We werken mee aan activiteiten van partnerorganisaties om meer bewustwording te creëren rond rouw en verlies ! Dit maakt dat mensen zich minder alleen zullen voelen, meer erkenning krijgen en kracht kunnen hervinden om verder te gaan.

Bekijk dit goed doel

Video's