De kleine ark for life

Ten voordele van Pinocchio

Vanuit de buitenschoolse opvang kwam het idee om iets op poten te zetten voor de warmste week.
De kinderen van de buitenschoolse opvang knutselen twee verschillende soorten sleutelhangers en deze worden verkocht (aan ouders van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang; aan medewerkers, stagiairs en vrijwilligers; aan buren; op de markt; …).

Waarom dit goed doel?

Onze opvang, De kleine ark, zet zich dagelijks in voor kinderen van 0 tot 12 jaar (voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang). Een brandwonde kan elk kind overkomen en aan de kinderen van de buitenschoolse opvang is dergelijk goed doel ook mooi uit te leggen ...vandaar onze keuze voor dit goede doel.

Pinocchio

Vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.
Onze doelstellingen zijn:
• Het ziekenhuisverblijf aangenamer maken door bijv. een wekelijks bezoek van een clown en een geschenkje te geven na de verzorging. Tevens beschikken we over vrijwilligers die de kinderen 24/24 kunnen bijstaan.
• Financiële ondersteuning bieden aan de ouders voor onkosten die niet vergoed worden door de mutualiteit: drukkledij, hydraterende en zonnecrèmes, transportkosten, thermale kuren, ...
• Jaarlijks een thermaal kuurkamp in Spa organiseren, een re-integratiekamp en diverse activiteiten voor jongeren vanaf 16 jaar.
• Informatiesessies in scholen en uitbaten van infostanden.

Bekijk dit goed doel