De hoogste taart van Europa

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

In het Ketnetprogramma Blacklist maakten Tom Waes en Griet Huygens de hoogste taart van Europa. Al die taart slecht laten worden was absoluut geen optie dus besloten ze stukken taart te verkopen voor het goede doel. Griet wou absoluut Kom Op Tegen Kanker steunen want één van haar beste vriendinnetjes verloor haar mama aan kanker. Dus de keuze was snel gemaakt. Iets waar Tom absoluut niet tegen kon zijn.

Waarom dit goed doel?

Met het Ketnetprogramma Blacklist hebben we de hoogste taart van Europa gemaakt. Tom Waes en Griet verkochten de stukjes taart en schenken de opbrengst aan Kom Op Tegen Kanker. Een vriendinnetje van Griet verloor haar mama aan kanker, dat maakte een enorme indruk op haar dus vond ze het meer dan terecht dat ze Kom Op Tegen Kanker zouden steunen. Iets waar Tom absoluut niet tegen kon zijn.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel