De grote zandkoekenbak

Ten voordele van Vergeet de Kinderen Niet

We hebben in verschillende keukens zandkoekjes te bakken om vervolgens per 10 te verkopen voor 4 euro per zakje. Hierbij hebben we in totaal 2205 koekjes gebakken. Alle opbrengst gaat rechtstreeks naar ons goede doel.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn de sjo'ers (oudste groep) van de KSA te Berlare. Maandelijks krijgen we een opdracht die we als groep moeten vervullen, voor de maand november was dit het steunen van een goed doel! We hebben dit doel gekozen aangezien dit ook 100% bestaat uit vrijwilligers net zoals onze jeugdbeweging. Ook vinden we dat alle jongeren gelijke kansen verdienen, hiermee was dit het ideale goede doel! Ook lokaliseert dit goed doel zich dicht bij onze jeugdbeweging.

Vergeet de Kinderen Niet

De vzw Vergeet de Kinderen Niet! is een 100% vrijwilligersorganisatie die zich onbezoldigd inzet om de belangen van kwetsbare kinderen te verdedigen.
We richten ons niet alleen tot dakloze kinderen maar zeker ook naar kinderen die zich in een precaire (thuis)situatie bevinden.
Als vereniging verbinden we ons ertoe om in een sfeer van verbondenheid de basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit om te zetten naar de praktijk. Zo willen wij een streepje zon brengen in het leven van een grote groep vergeten kinderen. Maar al gauw wilden we meer betekenen voor dakloze kinderen. En zo werd ons kamp in de zomer van 2014 geboren. Gewoon. Omdat we vinden dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. En omdat we dakloze (en kansarme) kinderen op een speelse manier willen versterken. Deelnemen aan zinvolle vrijetijdsactiviteiten zorgt immers voor een betere cognitieve en sociale ontwikkeling. Want voor ons verdient elk kind het om gewoon kind te mogen zijn.

Bekijk dit goed doel

Video's