De Festival Club

Ten voordele van FEESTvarken vzw

Babette, Elise, Niel en Lars gaven een verjaardagsfuif in ware festivalstijl voor hun klasgenoten. Het is het laatste jaar dat ze samen op school zitten voor de overstap naar het eerste middelbaar. In plaats van cadeaus wilden ze de opbrengst aan het goede doel schenken! Vzw Feestvarken voor kinderen die zelf geen verjaardagsfeestjes kunnen geven.

Waarom dit goed doel?

Babette, Elise, Niel en Lars gaven voor de zesde klas van de vrije basisschool Beveren-Leie een verjaardagsfuif. De cadeaus in de vorm van geld zijn voor deze vzw en dus voor kinderen die zelf geen verjaardagsfeestjes kunnen geven.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel

Video's