de cupcake actie

Ten voordele van Spoor 56 vzw

De mama's gaan op zaterdagmorgen 21/12 cupcakes bakken en verpakken. Vervolgens trekken de kinderen in de namiddag op de baan om cupcakes te verkopen aan vrienden, familie, kennissen en buren!
De winst gaat naar Spoor 56.

Waarom dit goed doel?

Léonie en Louise en hun vriendinnen hebben voor Spoor 56 gekozen omdat ze graag een goed doel wilden steunen waarbij kinderen centraal staan. Bovendien werkt hun neef als opvoeder in een leefgroep bij Spoor 56. Hem horen ze soms vertellen dat die kinderen het niet altijd even gemakkelijk hebben. Ze vinden dit heel jammer want ieder kind heeft recht op een warme thuis!

Spoor 56 vzw

vzw Spoor 56 is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. We zijn erkend door het Agentschap Jongerenwelzijn (Vlaamse overheid).

De opdracht van Spoor 56 is het aanbieden van ondersteuning en begeleiden van kinderen/jongeren en hun gezinnen waar er een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We bieden hulpverlening op maat door de inzet van één of meerdere modules.

De modules worden aangeboden vanuit drie clusters die zich bevinden in Dendermonde, Hamme en Nieuwkerken-Waas (behorende tot Sint-Niklaas). Door deze spreiding zijn we actief in nagenoeg de volledige zorgregio Waas en Dender en kunnen we optimaal rekening houden met de woonplaats van de jongere.

De naam ‘Spoor 56’ verwijst naar de spoorlijn tussen Dendermonde, Hamme en Sint-Niklaas. Deze spoorlijn werd geopend op 25 januari 1875 en gesloten op 2 juni 1957.

Bekijk dit goed doel