De cakejes-race

Ten voordele van Vergeet de Kinderen Niet

Een actie voor Vergeet de kinderen niet. Dat is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Dendermonde. Op zondag 8/12 gaan we cupcakes en popcorn verkopen in onze buurt, uitgedost als kerstelfjes in een gocart. De volgende dagen proberen we ook nog zoveel mogelijk te verkopen via Facebook en onze vrienden.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn 4 meisjes van 10 jaar uit Dendermonde die zich willen inzetten voor andere kinderen uit onze streek die het moeilijk hebben.

Vergeet de Kinderen Niet

De vzw Vergeet de Kinderen Niet! is een 100% vrijwilligersorganisatie die zich onbezoldigd inzet om de belangen van kwetsbare kinderen te verdedigen.
We richten ons niet alleen tot dakloze kinderen maar zeker ook naar kinderen die zich in een precaire (thuis)situatie bevinden.
Als vereniging verbinden we ons ertoe om in een sfeer van verbondenheid de basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit om te zetten naar de praktijk. Zo willen wij een streepje zon brengen in het leven van een grote groep vergeten kinderen. Maar al gauw wilden we meer betekenen voor dakloze kinderen. En zo werd ons kamp in de zomer van 2014 geboren. Gewoon. Omdat we vinden dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. En omdat we dakloze (en kansarme) kinderen op een speelse manier willen versterken. Deelnemen aan zinvolle vrijetijdsactiviteiten zorgt immers voor een betere cognitieve en sociale ontwikkeling. Want voor ons verdient elk kind het om gewoon kind te mogen zijn.

Bekijk dit goed doel