De Bolster 5A koekjesverkoop

Ten voordele van Ne(s)t

De kinderen van het 5de leerjaar en de juf, van basisschool De Bolster in Mortsel, bakken en verkopen met een hart voor kinderen, de lekkerste koekjes van Antwerpen!

Waarom dit goed doel?

Als juf van het 5de leerjaar, zocht ik met mijn klas naar een goed doel voor kinderen. Toen ik las wat de vzw allemaal doet, kreeg ik een krop in de keel. Het is gewoon fantastisch! Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn en liefdevol behandeld te worden!

Ne(s)t

De vzw zorgt voor minderjarige meisjes en jongens die in de kinderprostitutie worden gedwongen door vrienden/familie of vreemden, ze vallen dus onder het officieel statuut mensenhandel.Onze doelgroep zijn minderjarigen jongens en meisjes die we opvangen en begeleiden, in bestaande centra zijn de faciliteiten er niet op voorzien om deze slachtoffers op een juiste manier op te vangen en te ondersteunen.
Via Ne(s)t kunnen we deze minderjarige kinderen helpen om terug kind te worden en om hun ervaringen te verwerken, bijstaan tijdens verhoren van de politie, rechtbanken en advocaten.

Door in een huiselijke sfeer tot rust te komen en hun verdriet en problemen te delen met andere slachtoffers en hulpverleners, vrijwilligers zijn we momenteel op spoor van nog een 25 andere slachtoffers die nog in dit milieu vastgehouden (valt onder gijzeling) en misbruikt worden (tot 15 x per dag verkracht), als ze dit niet doen worden ze afgeslagen, verbrand, verslaaft gemaakt aan harddrugs en alcohol.

Bekijk dit goed doel