De Big Warmste BSA

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Met de studentenvereniging Industria en de Studentenraad zullen we op de campus lekkere, verse pannenkoeken en brownies bakken om deze aan te bieden aan studenten, personeel en de gelukkige voorbijganger. Hierbij hoort natuurlijk ook een heerlijke tas warme chocomelk of koffie. We starten 's morgens vroeg zodat de eerste studenten kunnen genieten van een ontbijt en eindigen na de laatste les.

Waarom dit goed doel?

Een goed doel dat fantastisch werk levert en gerust wat meer aandacht mag krijgen.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel