De Ark zingt voor Bednet!

Ten voordele van Bednet

Met 94 kerstbengeltjes van het vijfde leerjaar van De Ark uit Kessel-Lo zingen we oude en nieuwe kerstliedjes in de voetgangerstunnel van het station van Leuven. Sfeer verzekerd!!!!

Waarom dit goed doel?

Wij steunen al verschillende jaren MFL (sinds 2011) en sinds 2013 dit doel. Het leunt sterk aan bij de leefwereld van de kinderen van onze klassen. Dit schooljaar hebben we ook een jongen in het vijfde die af en toe les volgt via Bednet. Dit maakt het nog 'echter' voor onze kinderen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel