Dansen voor Alain

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Het is ondertussen een jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van Alain. Soulmate van Elke, vader van Anthony & Elyne, vriend van velen.

Zijn motto was "je moet niet wenen dat er iemand niet meer is, maar vieren dat die persoon geleefd heeft". Hoewel dat niet altijd even makkelijk is, hebben we beslist om een jaar na datum zijn motto te eren.

Als herdenking zouden we jullie graag uitnodigen op een dansfeest in zijn eigen ontworpen zaal.
Het doel is dansen en genieten van het samen zijn want "zou iedereen dansen zou er geen oorlog zijn".

Waarom dit goed doel?

Mijn papa heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel