Dans je warm!

Ten voordele van CRIG-fonds

Labo Medische Biochemie en Klinische Analyse gaat voor een workshop internationale folkloredans, met dansen uit o.a. de Balkan.
Geen danservaring vereist; gemakkelijke kledij en sportschoenen zijn aan te raden. Deelnameprijs: 5 euro, ter plaatse cash te betalen, welkom vanaf 16u30.

Dansen is uitermate goed voor de gezondheid. Je beweegt, je leert toffe muziek kennen, je traint je geheugen en het brengt mensen bijeen.
Dans je warm ten voordele van kankeronderzoek!

Waarom dit goed doel?

Kanker kan iedereen treffen en kent nog al te vaak een fatale afloop. Daarom is onderzoek en samenwerking meer dan noodzakelijk.
Als actie organiseert het Labo Medische Biochemie en Klinische Analyse (Faculteit Farmaceutische Wetenschappen) een dansworkshop. Gezien aan onze faculteit heel wat wetenschappers actief zijn in het onderzoek naar kanker(therapieën) , schenken wij graag de opbrengst van het event aan CRIG.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel