Dalton for life

Ten voordele van Re-Born to be Alive

We organiseren een soort van warmathon/levensloop rond en in onze school. Er wordt eten en drinken voorzien. Je kan ook een vrije gift geven door een plaatje aan te vragen bij de DJ.

Waarom dit goed doel?

Met het team van Daltonschool 2 te Hasselt hebben we samen beslist om Re-born to be alive te kiezen als goed doel.
Op maandag 14 oktober kregen wij het droevige nieuws dat een mama van 3 leerlingen bij ons op school plots overleden is.
Ze pleitte zelf heel erg voor orgaandonatie en liet zichzelf ook registreren. Met dit in ons achterhoofd willen wij een soort van Warmathon/levensloop organiseren in onze school op maandag 16/12/2019. Zo willen we iedereen er van bewust maken hoe belangrijk het kan zijn om je te laten registreren.

Re-Born to be Alive

Re-born to be alive vzw wil orgaandonatie bespreekbaar maken, want er is nog altijd een groot tekort aan donoren. Jaarlijks sterven er vele mensen die de lange wachtlijst niet overleefd hebben. Dit door lezingen te geven over donatie en transplantatie in scholen, bedrijven, sportverenigingen...

We lanceren campagnes om een breed publiek te sensibiliseren en te informeren omtrent orgaandonatie en sporen aan om na te denken over orgaandonatie en je wil duidelijk te laten registreren op het gemeentehuis.

Bekijk dit goed doel