Curry for life

Ten voordele van Matumaini

Why change a winning formula?

Net zoals vorig jaar slaan Kornél en Madame Curry de (warme) handen in mekaar voor het goede doel en dit aan de vooravond van Kerst.

Kom op zondag 22 december tussen 12 en 17u proeven van heerlijk aromatische curries, samosa's en ander lekkers, met véél liefde gemaakt!

De opbrengst gaat opnieuw naar de (intussen 37) prinsessen van opvangtehuis Matumaini in Kinshasa, want ALLE kleine beetjes helpen om hen een betere toekomst te geven.

Bovendien is er sinds vorig jaar veel vooruitgang gemaakt! Noushka, de oprichtster van Matumaini, is in Kinshasa met grootse dingen bezig, waarover we jullie die zondag graag meer vertellen.

The more the merrier, iedereen is welkom. Ook voor een drankje of een (warme) Kerstknuffel, een hart onder de riem...

It is always better when we're together, so join us!

Waarom dit goed doel?

Ik ben de oprichtster van de Belgische tak.

Matumaini

Matumaini VZW bestaat sinds eind 2017 en is de Belgische tak van Matumaini ASBL, een VZW naar Congolees recht, die in 2010 in Kinshasa werd opgericht. Matumaini ASBL is oprichter en beheerder van een opvangtehuis, waar 36 prinsessen tussen 6 en 16 jaar permanent verblijven. De meisjes zijn wees, verlaten of kunnen niet naar huis terug omwille van armoede. Daarnaast werd door Matumaini ASBL ook een alfabetiseringscentrum opgericht waar vrouwen leren lezen, schrijven en computerles volgen.
Matumaini VZW focust op de werking van het opvangtehuis. Alle meisjes gaan naar school en worden begeleid door de opvoedsters (structuur, huiswerk, etc.). Daarnaast wordt getracht om de meisjes extra-curriculaire activiteiten aan te bieden, zoals yoga.

Bekijk dit goed doel