Cupe-cakes voor de kinderen van het Huizeke

Ten voordele van Vrienden van het Huizeke

Op 17/12 gaan we samen met de oma van Hatib die in Brussel werkt cupe-cakes maken in de keuken van de school.
Op de middag gaat de oma ons uitleg geven over het project bij vrienden van het Huizeke.
Op 19/12 gaat oma een filmpje laten zien aan alle mensen die dat willen op onze winter markt en wij verkopen onze cupe-cakes.

Waarom dit goed doel?

Wij de kinderen van de klas van juf steffi in basisschool de regenboog willen graag dit project steunen omdat:
Het is een project dat kinderen en mama's en papa's helpt met hun kinderen . Dit zijn kinderen van onze leeftijd die het moeilijk hebben thuis. Wij hebben het nog goed , dus als we andere kunnen helpen is dat toch ok en leuk toch!

De klas van juf steffi

Vrienden van het Huizeke

Veel kinderen in armoede verlaten de school zonder diploma waardoor ze in armoede blijven.Wij gaan in tandem (hulpverlener en ervaringsdeskundige in armoede) aan de schoolpoort staan om ouders in armoede aan te spreken en toe te leiden tot CAW, OCMW, CLB; Wij gaan mee waar nodig en zolang als nodig. Zo versterken we ouders en nemen we zorgen van kinderen weg, waardoor ze meer kind kunnen zijn, er minder gedragsproblemen zijn, betere schoolresultaten en minder schooluitval. We doen dit vanuit een buurthuis, waar we letterlijk aanwezig zijn in de thuiswereld van ouders en kinderen en bruggen kunnen leggen met onderwijs en samenleving. Wij willen meer tandems inzetten om meer scholen te bedienen; waardoor we meer ouders en kinderen bereiken.

Bekijk dit goed doel