Cupcakes on wheels

Ten voordele van Kleine held vzw

Achttien 13-jarige vrienden bakken cupcakes en verkopen ze van deur tot deur met de bolderkar in vier verschillende dorpen. Ze verkopen ook zelfgemaakte kunst, gebakken potjes en zakdoekhoesjes.

Waarom dit goed doel?

Kaat en haar 13-jarige vrienden zetten elk jaar een actie op poten voor MFL. Dit jaar kozen zij voor vzw Kleine Held omdat een neefje veel te vroeg geboren werd en ontzettend geholpen wordt door deze organisatie.

Kleine held vzw

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik deze VZW opgericht.

Wij schenken gratis startpakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100- tal vrijwillige naaisters.

Met onze pakketjes willen we ouders en lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

Noor is prematuur geboren. Omwille van een ernstige aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar met al die buisjes en kabeltjes plots een 'echt' babytje.

Bekijk dit goed doel