cupcakes en donuts for families!

Ten voordele van Wigwam

Jaarlijks organiseren wij vanuit de Gezinsbond Sint-Joris-Weert/Oud-Heverlee een lampionnentocht. Dit is de laatste twee jaren uitgegroeid tot een gezellig lichtfeest voor jong en oud met lampionnentocht, fakkeltocht en verschillende wandelingen met vertellers en allerlei belevingen onderweg. Dit jaar zal er een standje komen voor MFL . Wij schenken alle opbrengst van de verkoop van cupcakes en donuts aan de WigWam in Kessel-lo, een organisatie die zich, net als wij, inzet voor gezinnen!

Waarom dit goed doel?

Wij doen een actie op het lichtfeest georganiseerd door de Gezinsbond van Sint-Joris-weert/Oud-Heverlee. De Gezinsbond is een organisatie die opkomt voor de rechten van het gezin. Daarom hebben we een organisatie uitgezocht die specifiek hulp biedt aan gezinnen die het nodig hebben. Ook geeft een van onze kernleden af en toe les in de Wigwam, wat maakt dat we meteen een link hadden.

Wigwam

Wigwam werkt aan het bestrijden van armoede bij kinderen en gezinnen. We doen dit via kinderopvang (met specifieke aandacht voor kinderen uit kansarme gezinnen en kinderen met een beperking of medisch probleem), gezinsondersteuning en ontmoeting voor kansarme gezinnen in Leuven. Via ontmoetingsmomenten voor kinderen en gezinnen, materiƫle ondersteuning via onze weggeefwinkel, een leergroep Nederlands, activiteiten rond pedagogische thema's en individuele ondersteuning van deze gezinnen, bestrijdt Wigwam de kansenongelijkheid in een vroeg stadium en geeft kinderen en gezinnen een goede start in het leven. Wigwam vindt dat elk kind, elke ouder, elk gezin alle kansen verdient! Samen met hen willen we dan ook aan een mooie(re) toekomst bouwen.

Bekijk dit goed doel